Brandweer helm nodig? Let hier op bij de aanschaf!

Iemand van de brandweer zonder helm is hetzelfde als een jager zonder geweer. Dat klinkt logisch toch? Met name bij de brandweer is een goede bescherming van het hoofd belangrijk. In ons hoofd zit ons brein. Dat is het meest belangrijke orgaan van de mens. Met het brein neemt iemand van de brandweer belangrijke besluiten. Ons brein kunnen we in tegenstelling tot andere vitale organen als het hart niet vervangen bij schade. Denk bijvoorbeeld aan manieren om levens te redden. Of handelingen die nodig zijn om verdere schade te voorkomen. Meer weten? Lees dan snel verder!

Brandweer helm moet voldoen aan strenge eisen

Een goede brandweer helm is onmisbaar voor elke brandweerman. Om het hoofd optimaal te beschermen moeten deze voldoen aan strenge eisen op het gebied van veiligheid. Dat is dan ook de reden dat dit persoonlijke beschermingsmiddel (PBM) valt onder de zwaarste mogelijke PBM categorie. Naast het bieden van bescherming moet een brandweer helm natuurlijk ook comfortabel zitten. Wanneer dat laatste niet het geval kan dat een brandweerman belemmeren om het werk op een goede manier uit te oefenen.

Bescherming

Maar waar biedt een brandweerhelm bescherming tegen? Het is in elk geval niet alleen ter bescherming van ons hoofd aan de hitte bij een brand. Bij een brand kan het gevaar van instorting dreigen en beschermd de helm het hoofd tegen een impact van buitenaf. Denk hierbij aan stoten of vallende materialen als stenen of hout. Er zijn verschillende soorten brandweer helmen. Bijvoorbeeld een helm met veiligheidsbril om de ogen te beschermen tegen stof. Maar ook helmen zonder gelaatsbescherming. Bij dat laatste kan men er ook voor kiezen om een aparte veiligheidsbril aan te schaffen en te dragen wanneer dat nodig is.

Hulp nodig?

Bent u op zoek naar een (nieuwe) brandweer helm en heeft u bij de aanschaf behoefte aan een advies op maat? Neem dan gerust contact met ons op zodat onze experts u kunnen helpen bij het maken van een keuze. Wij beschikken over een breed assortiment brandweer helmen om de juiste bescherming te bieden in de meest extreme situaties. Wilt u uw de huidige brandweerhelm laten keuren? Ook dan bent u bij ons aan het juiste adres.

Wij helpen u graag bij het kiezen voor de juiste bescherming zodat u bescherming kunt bieden aan anderen in geval van nood. Heeft u na het lezen van dit artikel een vraag of suggestie? Wij horen het graag!