Bij de brandweer denken we allemaal natuurlijk direct aan het blussen van een brand. Maar zij doen natuurlijk meer dan branden blussen alleen. Zij verlenen bijvoorbeeld ook hulp bij een ongeval of assisteren bij een reanimatie. En ook het droogpompen van kelders na een heftige regenbui behoort tot het takenpakket. Het zijn zomaar een aantal voorbeelden van taken waarbij de brandweer betrokken kan zijn. Om een ander te kunnen helpen moeten zij natuurlijk ook zichzelf beschermen met de juiste kleding en reddingsmiddelen. Uzelf beschermen bij het blussen van een brand kan bijvoorbeeld met behulp van een brandweer helm.

Brandweer helm

Het meest bekende beschermingsmiddel van de brandweer is natuurlijk de brandweer helm. Het hoofd is ons meest kwetsbare lichaamsdeel. En dit lichaamsdeel moet natuurlijk zo goed mogelijk beschermd worden. Bij het betreden van een brandend gebouw ziet de brandweer vaak weinig. En hierdoor is de kans groot op een verwonding aan het hoofd bijzonder groot. In zulke gevallen biedt de brandweer helm uitkomst om zowel de beroepsmatige brandweer als de vrijwilligers optimaal te beschermen.

Andere beschermingsmiddelen

Naast de brandweer helm zijn er natuurlijk ook middelen om het lichaam te beschermen. Denk hierbij aan brandwerende kleding, handschoenen en laarzen. Ook een reddingsvest, verkeersvest, EHBO koffer, portofoon, zaklamp of ademluchttoestel zijn voorbeelden van andere beschermingsmiddelen. In ons assortiment zijn al deze beschermingsmiddelen terug te vinden.

Met een portofoon kan men onderling met elkaar communiceren. Maar ook overleg voeren met iemand van de meldkamer. De zaklamp biedt uitkomst bij het betreden van een gebouw bij brand. Met name in de nacht kan het zicht bij brand nihil zijn. Een adem luchttoestel zorgt ervoor dat brandweerlieden kunnen blijven ademen tijdens het blussen. Het beschermt hen tegen de hete en giftige rook bij het inademen.

Keuring en certificering

Ook goed om te weten is dat men met de beschermingsmiddelen terecht kan voor keuring en certificering. Onze specialisten helpen u graag bij het beoordelen van uw uitrusting om ervoor te zorgen dat deze optimale bescherming kunnen blijven bieden. Wij controleren de brandweer helm op schade of andere gebreken. Is alles in orde? Dan kunt u deze weer met een gerust hart gebruiken bij een volgend calamiteit.

Heeft u vragen of wilt u meer weten over de producten in ons assortiment? Of wilt u meer weten over onze diensten op het gebied van keuring en certificering? Neem dan gerust contact met ons op voor meer informatie. Onze producten zien in de winkel? Dan ontvangen wij u graag op locatie om u te voorzien van een gratis advies en een kop koffie.