De brandweer doet natuurlijk veel meer dan alleen maar branden blussen. Ze verlenen hulp bij ongevallen. Denk bijvoorbeeld aan het bevrijden van mensen uit hun auto na een ongeval. Of het redden van te water geraakt dier. Ook geven zij voorlichting over het voorkomen van brand. Ook geven zij advies over hoe men het beste (niet) kan handelen bij brand. Bij brand is men vaak geneigd om te blussen met water. Maar in sommige gevallen kan dat de brand alleen maar erger maken. Bent u voorbereid op een calamiteit? Met onze brandwerende artikelen geniet u van optimale bescherming wanneer het onverwachts misgaat.

Algemeen

Van alle brandwerende artikelen is de brandblusser het meest bekend. We komen dit artikel zowel thuis als op werk bijna altijd tegen. Ook het hebben van een blusdeken in geval van nood kan helpen bij het bestrijden van brand. Het is altijd aan te raden om dit soort artikelen in huis te hebben wanneer het misgaat. Een beginnende brand kan men met deze hulpmiddelen zelf bestrijden. Op het werk of op de vereniging kunnen andere brandwerende artikelen uitkomst bieden.

Brandwerende artikelen voor de professional

Bent u bedrijfshulpverlener of vrijwilliger bij de brandweer? Dan is het hebben van de algemene artikelen vaak niet voldoende. Deze artikelen kunnen gebruikt worden bij kleine branden maar wanneer de brand groter is zijn andere middelen nodig.

In sommige gevallen is het beter om zelf direct actie te ondernemen dan te wachten op de hulpdienst. Wanneer het vuur snel om zich geen grijpt telt iedere seconde. Met onze brandwerende artikelen beschikt u over optimale bescherming om direct in actie te komen. In dat soort situaties is het hebben van een helm, brandwerende jas, laarzen en handschoenen geen overbodige luxe. Om u te helpen bij het maken van een keuze verwelkomen wij u graag bij ons op locatie in ’s-Gravenzande.

Andere artikelen

Zoals eerder aangegeven in dit artikel doet de brandweer meer dan het blussen van branden. Op zoek naar hulpmiddelen om ook in het water hulp te verlenen? Ook dan bent u bij ons aan het juiste adres. Een droogpak is bij extreem koude temperaturen bijvoorbeeld geen overbodige luxe om eerste hulp te verlenen bij een auto ongeval. Op zoek naar reddingsboeien of reddingsvesten? Ook die kunt u vinden ons uitgebreide assortiment.

Waarom Maritech? Wij werken volgens de laatste richtlijnen, met de modernste apparatuur en verkopen uitsluitend producten uit het topsegment waar u in elke situatie op kunt vertrouwen.