Droogpak; een must have in de wintermaanden

Duikers weten wat een droogpak is. Dit pak om te duiken staat ook bekend als drysuit. Bij het duiken maken professionals en recreanten graag gebruik van een droogpak. Dat is zeker het geval wanneer de temperatuur van het water laag is. Het is aan te raden om een droogpak aan te trekken bij het duiken wanneer de temperatuur onder de 3 graden ligt. Reden hiervoor is dat de kans op onderkoeling te groot is bij het dragen van een wetsuit. Daarnaast biedt een droogpak meer dan alleen bescherming tegen het koude water. Hier meer over weten? Lees dan snel verder!

Wat is een droogpak en hoe werkt het?

Een droogpak is volledig waterdicht en deze trek je bij het duiken aan over de onderkleding. Deze pakken zijn gemaakt van de stof membraam (trilaminaat) of neopreen. Het pak biedt duikers bescherming tegen koud- en verontreinigd water. Wanneer het extreem koud is in het water kan men ervoor kiezen om een extra laag kleding aan te trekken in het droogpak om warm te blijven. De lucht in het pak is en de onderkleding zorgen ervoor dat je warm blijft en geven jouw als duiker een comfortabel gevoel.

Waar let ik op bij de aanschaf?

Bij het aanschaffen van een droogpak is het belangrijk om te kiezen voor de juiste maat. Wanneer het pak te groot is kan er water in het pak stromen bij de hals of polssluiting. Is het droogpak te klein? Dan kan het bloedsomloop afknellen en dat is natuurlijk wat je niet kunt gebruiken tijdens een duik in het water.

Na het duiken is het aan te raden om het pak schoon te maken. Tijdens het schoonmaken kun je pak direct controleren op beschadigingen. Ook gaat het droogpak vele malen langer mee wanneer je doet aan onderhoud. Vergeet ook niet om het droogpak periodiek te laten keuren door een gecertificeerd keuringsstation. Hierdoor ben je zeker van een goede kwaliteit en kun je met een gerust hart het water in om te duiken.

Meer informatie

Na het lezen van dit artikel een vraag of meer weten over droogpakken? Neem dan gerust contact met ons op voor meer informatie. Bij Maritech beschikken wij voor zowel professioneel als recreatief gebruik over een groot assortiment droogpakken. Je kunt ook bij ons als gecertificeerd bedrijf terecht voor het laten keuren van droogpakken. Deze kun je bij ons langsbrengen op locatie of wanneer dat niet mogelijk is, kun je gebruik maken van onze haal- en brengservice.