Het keuringsstation voor reddingsmiddelen

Bijna een derde van ons land ligt onder de zeespiegel. Daarmee zijn we met Nederland een van de meest waterrijke landen van Europa. Naast de gevaren van overstromingen biedt ons land daarmee veel mogelijkheden voor de maritieme sector. Het is dan ook niet vreemd dat de haven van Rotterdam behoort tot de grootste ter wereld. Ook zijn we in onze vrije tijd graag op het water om te watersporten. Ons land staat dan ook hoog aangeschreven op maritiem gebied in het buitenland. Om jezelf te beschermen in geval van nood is het aan te raden om maritieme producten aan te schaffen en periodiek te laten keuren door een keuringsstation.

Veiligheid boven alles

In geval van nood wil je kunnen vertrouwen op een goede werking van de reddingsmiddelen. Heel vervelend wanneer een reddingsvlot niet uitklapt wanneer het schip water maakt. Of een reddingsvest zichzelf niet opblaast wanneer je over boord slaat. Om dit te voorkomen worden alle reddingsmiddelen volgens de hoogste kwaliteit ontworpen, getest en goedgekeurd. Een goede werking kan de fabrikant op de lange termijn niet garanderen. Om die reden is een periodieke keuring van de reddingsmiddelen door een gecertificeerd keuringsstation wettelijk verplicht. Dat geldt vaak ook wanneer je reddingsmiddelen gebruikt bij recreatievaart.

Herkeuring; zo doen we dat!
Een fabrikant geeft bijvoorbeeld voor meerdere jaren garantie op een goede werking van een reddingsvlot. Voorwaarde daarbij is wel dat men deze periodiek laat keuren door een gecertificeerd keuringsstation. In een reddingsvlot zijn vaak noodsignalen en andere toebehoren verpakt welke na een bepaalde periode verlopen zijn. Deze middelen moeten we bij een keuring dan ook vervangen. Een reddingsvest wordt langdurig onder druk gezet om er zeker van te zijn dat het niet lek is. En alle naden, ritsen, stiksels en cilinders controleren wij op schades en defecten. Waar nodig adviseren wij reparatie of algehele vervanging.

Gecertificeerd keuringsstation

Om een goede werking van reddingsmiddelen te garanderen moet de keuring uitgevoerd worden door een gecertificeerd keuringsstation. Bij Maritech beschikken we over de benodigde kennis, materialen en certificaten om aan de wettelijke eisen voor het keuren van reddingsmiddelen te voldoen. Voor het laten keuren van de reddingsmiddelen kan men de middelen naar ons opsturen of langsbrengen. Is dat niet mogelijk? Dan is het ook mogelijk dat we de reddingsmiddelen ophalen om te keuren. Na de keuring in ons keuringsstation brengen we de reddingsmiddelen weer terug op locatie voor gebruik.

Op zoek naar een gecertificeerd keuringsstation? Neem dan contact met ons op voor meer informatie over de mogelijkheden. Ook bij vragen of een advies op maat kunt u contact met ons opnemen.