Als er één sector nauw verwezen is met Nederland is, dan is het de maritieme sector wel. Nederland leeft met water en dat ook de reden waarom ons land op het gebied van maritiem hoog staat aangeschreven in het buitenland. Maar wat is eigenlijk de betekenis van maritiem? Het betekent letterlijk: “Betrekking hebbende op de zee”. Vaak denkt men bij maritiem dan ook direct aan schepen en water. Maar wist u dat maritiem uit veel meer is dan dat? Binnen de maritieme sector kunt u denken aan de scheepsbouw, visserij, jachtbouw en de Koninklijke Marine. Ook de watersportinductrie mogen we zeker niet vergeten. Kortom, maritiem is veel meer dan schepen en water. Bent u op zoek naar maritieme producten voor zowel op als onder water? Bij Maritecht bent u verzekerd van de juiste oplossing op het juiste moment!

Op het water

Als eerst vertellen wij u graag over onze maritieme producten voor op het water. Denk bijvoorbeeld aan reddingsmiddelen als reddingsvesten, LED-noodlichten, een reddingsvlot, reddingsboei of handschoenen. Deze producten worden gebruikt bij het uitoefenen van een beroep of bij watersport. Bent u kapitein van een groot containerschip of privéjacht? In beide gevallen is het goed om een reddingsvlot aan boord te hebben wanneer het schip onverwachts water maakt. Ook een recovery ladder kan uitkomst bieden wanneer iemand over boord slaat om degene te helpen terug aan boord te klimmen. Dit zijn enkele voorbeelden van maritieme producten in ons assortiment om te gebruiken op het water.

Onder water

Ook voor maritieme producten om te gebruiken onder water weten onze klanten Maritecht te vinden. Duikers van de brandweer kunnen baat hebben wij het gebruik van een droogpak. En watersporten dragen tijdens het surfen op de plas een wetsuit om zichzelf te beschermen tegen kou. Een droogpak zorgt ervoor dat iemand droog blijft bij het te water gaan. Is de temperatuur van het water koud? Dan kan iemand zich daar op kleden door warme kleding aan te trekken onder het droogpak. Een wetsuit wordt bijna altijd zonder onderkleding aangetrokken. Het kleine laagje water tussen de wetsuit en de huid wordt opgewarmd door onze eigen lichaamstemperatuur om te voorkomen dat u lichaamswarmte verliest als u in het water licht.

Maritieme producten nodig?

Heet u naar aanleiding van dit artikel of bent u op zoek naar een maritiem product? Neem dan contact met ons op voor meer informatie. Is het inmiddels weer tijd om uw maritieme producten langs te brengen bij ons keuringsstation? Breng uw maritieme producten dan langs bij ons keuringsstation. Laat uw reddingsvesten en andere producten keuren door specialisten van Maritech. Samen zorgen we ervoor dat weer veilig en gecertficieerd het water op kunt gaan!