Bij alles wat we doen moeten we kijken of we ons gehoor kunnen beschermen. Is er eenmaal sprake van schade aan het gehoor? Dan is deze in een groot aantal gevallen niet meer te herstellen. Het gevolg daarvan kan zijn dat je dagelijks last hebt van oorsuizen of een minder goed gehoor. Gelukkig hebben we hier allemaal zowel zakelijk als privé steeds meer aandacht voor. Maar hoe kan men het gehoor eigenlijk het beste beschermen. Met otoplastieken bijvoorbeeld. Met wat?! Meer weten over dit product en in welke situaties het aan te raden is om dit product te gebruiken? Lees dan snel verder!

Wat zijn otoplastieken eigenlijk?

Vaak weet men wat oorkappen zijn. Het kan zelfs zo zijn dat u deze weleens gedragen heeft bij het klussen thuis of op het werk. Maar de naam otoplastieken zorgt bij een groot aantal mensen toch vaak voor gefronste wenkbrauwen. Om die reden gaan we eerst aan je uitleggen wat otoplastieken zijn om vervolgens uit te leggen wat de voordelen zijn. Het is niet meer dan een moeilijk woord voor op maat gemaakte oordoppen. Ieder mens is uniek en zo ook de oren. Ze sluiten het gehoor helemaal af en zorgen zo voor een optimale bescherming van het gehoor. Iets wat bij standaard oordoppen vaak niet altijd helemaal het geval is. Er zijn veel verschillende soorten verkrijgbaar in de markt. Er zijn zelfs otoplastieken welke voorzien zijn van bluetooth om te kunnen bellen zonder dat men eerst de oordoppen hoeft uit te doen.

Bescherm het gehoor niet alleen tijdens het werk

Vaak denken we onterecht dat we ons gehoor alleen maar hoeven te beschermen tijdens het werk waarbij veel lawaai is. Denk bijvoorbeeld aan een hovenier die in de weer is met een bladblazer. Of iemand in de fabriek die aan het werk is met een slijptol. Dit zijn voorbeelden van situaties waarin het aan te raden is om het gehoor te beschermen. Langdurige blootstelling van het gehoor aan dit soort lawaai kan leiden tot een beschadiging aan het gehoor.

Maar ook privé zouden we otoplastieken kunnen gebruiken om ons gehoor te beschermen. Denk bijvoorbeeld aan muzikanten van een band. Of wanneer we een concert bezoeken. Ook tijdens het motorrijden is het aan te raden om gebruik te maken van otoplastieken. Bij het rijden op de motor is het niet zozeer het geluid van de motor wat ons gehoor kan beschadigen. Het geruis van de wind langs de helm kan juist leiden tot een beschadiging van het gehoor. En zo zijn er vast meer situaties te bedenken waarin het verstandig is om het gehoor te beschermen.