Reddingsmiddelen voor elke situatie

We hopen het allemaal nooit meer te maken. Maar een gevaarlijke situatie kan ons allemaal overkomen. Het is dan ook belangrijk dat men hierop voorbereid is. Niet alleen om uzelf te redden, maar ook een ander. Heeft u een eigen zeilboot? Dan is het hebben van een reddingsvest aan boord onmisbaar. Bent u werkzaam als vrijwilliger bij de brandweer? Dan is het belangrijk dat uw kleding bestendig is tegen water en hoge temperaturen. Het zijn voorbeelden van reddingsmiddelen om te gebruiken in geval van nood. Altijd voorbereid op een gevaarlijke situatie? Dan is het goed om te weten dat wij u kunnen helpen aan het juiste reddingsmiddel voor elke situatie.

Wat is een reddingsmiddel?

Een reddingsmiddel is speciaal gemaakt om iemand te redden in gevaarlijke situaties. Reddingsmiddelen zijn vaak te herkennen aan de opvallende kleuren. Veel gebruikte kleuren zijn geel, oranje en rood. Bij verschillende beroepen maakt men standaard gebruik van reddingsmiddelen. Denk bijvoorbeeld aan mensen in de scheepvaart, het KNRM en de brandweer. Ook privé hebben we vaak één of meer reddingsmiddelen tot onze beschikking. Denk bijvoorbeeld aan de lifehammer in de auto, een AED kast in de straat of reddingsvest aan boord van een privéjacht.

Soorten reddingsmiddelen

Voor elke situatie zijn er verschillende reddingsmiddelen verkrijgbaar. Om iemand uit het water te halen kan gebruik gemaakt worden van een een reddingsboei of reddingslijn. Beiden moeten blijven drijven op het water om iemand te kunnen redden. Deze middelen komt u vaak tegen in een haven, in sluizen, op een boot en in het zwembad. Om iemand te redden uit een brandend huis kan gebruik gemaakt worden van brandwerende kleding, blussers of een blusdeken.

Verplichte keuring

Voor sommige reddingsmiddelen is het uitvoeren van een keuring wettelijk verplicht. Dat geldt met name voor reddingsmiddelen die gebruikt worden tijdens het uitoefenen van een beroep. Ook wanneer privé gebruikt maakt van een boot op zee kan het verplicht om bepaalde reddingsmiddelen aan boord te hebben. Deze dienen in een aantal gevallen periodiek gekeurd te worden om de kwaliteit te waarborgen. Ook kan het verplicht zijn om te beschikken over reddingsmiddelen in bepaalde gebieden of plaatsen. Denk bijvoorbeeld aan brandblussers in ruimtes waar brand kan ontstaan. Naast de verplichting is het altijd goed om ook thuis een brandblusser of deken te hebben in geval van nood.

Onze reddingsmiddelen en diensten

U kunt bij ons terecht voor een breed scala aan reddingsmiddelen. Bent u actief op het water? Dan kunt u bij ons terecht voor o.a. reddingsvesten, reddingslijnen, boeikasten en meer. Ook voor brandwerende kleding kunt u bij ons terecht. Is het tijd voor de periodieke keuring van de reddingsmiddelen? Laat deze dan keuren door de specialisten van Maritech.

Altijd voorbereid zijn op een gevaarlijke situatie? Wij staan voor u klaar!