Het dragen van een reddingsvest in de beroepsvaart is verplicht. De regel geldt per 1 januari 2016. Wanneer iemand te water raakt kan men niet heel lang het hoofd boven water houden. Een reddingsvest zorgt ervoor dat men met het hoofd boven water blijft. Een opblaasbaar reddingsvest zorgt er zelfs voor dat een bewusteloos iemand weer op de rug met het hoofd naar boven draait. En daarmee wordt de kans op overleven een stuk groter. Wist je dat het ook verplicht is om het reddingsvest periodiek te laten keuren? Dat en meer in dit artikel!

Waarom het reddingsvest keuren belangrijk is

Wanneer je in nood bent in het water moet je kunnen vertrouwen op het reddingsvest. Als uitgangspunt houdt men aan dat dit reddingsmiddel 10 jaar meegaat. Gedurende deze periode is het verplicht om deze jaarlijks of tweejaarlijks te laten keuren. De termijn om te laten keuren is afhankelijk van het merk. Wanneer het tijd is voor een keuring dient dit uitgevoerd te worden door een erkend bedrijf in overeenstemming met de specificaties van de fabrikant.

Controlepunten

Wanneer het tijd is voor een keuring kun je de reddingsvesten bij ons langs brengen of opsturen. Is dat niet mogelijk? Dan kan ook afgesproken worden dat ze komen ophalen en weer terugbrengen op locatie wanneer de keuring is uitgevoerd.

Het is niet mogelijk om een reddingsvest op locatie te keuren. Ze worden bijvoorbeeld bijna 20 uur onder druk gezet om te kijken of er geen lucht weglekt. Gecontroleerd op schade aan de naden en ritssluitingen. Waar nodig worden reparaties uitgevoerd in overleg met de klant. Voor dat laatste maken wij gebruikt van originele onderdelen.

Na de keuring en het uitvoeren van eventuele reparaties worden de reddingsvesten weer ingevouwen zodat deze weer dezelfde vorm hebben als voorheen.

Op zoek naar een erkend bedrijf?

Ons bedrijf is gecertificeerd voor het keuren van reddingsvesten voor zowel particulier als professioneel gebruik. Ook voor het laten keuren van andere reddingsmiddelen en persoonlijke beschermingsmiddelen kan men bij Maritech terecht. Wanneer wij de reddingsvesten bij ons op locatie hebben zullen wij deze zo snel als mogelijk keuren en weer terug afleveren bij de klant. Bij ons hoeft de klant niet langer te wachten dan nodig. Maar wij nemen wel de tijd die nodig is om de keuring uit te voeren om ervoor te zorgen dat men op het reddingsvest kan vertrouwen wanneer dat nodig is.

Meer weten over onze werkwijze en de mogelijkheden? Neem dan gerust contact met ons op voor meer informatie.