Ursuit voor veiligheid en comfort in extreme situaties

Bij een groot aantal duikers en watersporters zal het merk zeker bekend zijn. Dan hebben we het natuurlijk over het Finse merk Ursuit. Zij maken een groot aantal droogpakken voor alle soorten activiteiten in en op het water. Voor zowel mannen als vrouwen zijn de standaard droogpakmodellen in een groot aantal kleuren verkrijgbaar. Naast droogpakken maakt Ursuit shell kleding en drybags om belangrijke spullen te beschermen tegen water. Weten waarom dit merk zo populair is onder watersporters in Nederland? Lees dan snel verder!

Geschiedenis van Ursuit

Het Finse merk begon in 1964 met het produceren van neopreen wetsuits. Dit deden zij vanuit een bescheiden duikwinkeltje in het centrum in Turku. Vanuit deze winkel werden per klant de pakken per klant afzonderlijk gesneden met de hand. In de jaren 70 volgde een doorbraak van het Finse merk. In die tijd werden de neopreen pakken van 3 mm een ware hit onder Finse watersporters. De groei in producten voor de watersport en omzet nam in de daarop volgende jaren sterk toe. Om verder te kunnen groeien heeft het Belgische bedrijf Sioen Industries in 2017 het merk Ursuit en haar dochterondernemingen overgenomen.

Doelgroep

Het merk Ursuit richt zich op zowel de professionals als de recreatieve watersporter. Bij de professionals kan men denken aan de brandweer, reddingsteams en strijdkrachten. Ook bij (sport)vissers en zeilers is het merk mateloos populair. Zij vertrouwen op de droogpakken van Ursuit in de meest extreme situaties in en op het water.

Maatwerk

Naast een handgemaakt droogpak kan ook een standaard model aangepast worden aan de wensen van de klant. Denk bijvoorbeeld aan het toevoegen van verschillende soorten zakken of een reliëfrits.  De handgemaakte droogpakken kunnen direct op maat gemaakt worden. Dat kan ook binnen korte tijd in grote hoeveelheden. Behoefte aan individuele aanpassingen? Het merk denkt graag met mee met haar klanten.

Als professional gebruik maken van deze droogpakken? Dan is het goed om te weten dat alle pakken een CE kenmerk hebben en zijn goedgekeurd volgens de PBM-verordening (EU)425/2016. Ook beschikken een groot aantal pakken over aanvullende certificeringen die betrekking hebben op een specifiek toepassingsgebied. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een ISO 1502701 certificering.

Meer weten?

Na het lezen van dit artikel nog vragen? Behoefte aan een advies op maat? Of een andere vraag? Neem dan gerust contact met ons op zodat onze specialisten meer kunnen vertellen over de watersportproducten van het Finse merk Ursuit. Een veilig en comfort gevoel hebben in extreme situaties in en op het water? Dat kunnen wij onze klanten bieden met de producten van Ursuit!