Viking equipment voor een veilig gevoel aan boord

Voor het werk of privé actief op het water? Dan is veiligheid aan boord van groot belang. Natuurlijk hoopt u nooit dat het zal gebeuren. Maar wanneer het mis gaat wilt u natuurlijk direct op de juiste manier ingrijpen. Er kan altijd iets gebeuren en daarom is een goede voorbereiding erg belangrijk. Hoe moet ik handelen bij een brand aan boord, wanneer iemand te water raakt of wanneer het schip water maakt? En welke middelen kunnen we bij een calamiteit het beste gebruiken? Dat zijn vragen welke klanten vaak aan ons stellen bij de aanschaf van viking equipment. Maar wat valt daar eigenlijk allemaal onder? Dat en meer leest u in dit artikel!

Wat is viking equipment?

De term viking equipment is een verzamelnaam voor reddingsmiddelen op het water. Om te voorkomen dat u over boord slaat, kunt u gebruik maken van een lifeline. Daarbij is het ook aan te raden om altijd aan boord een reddingsvest, droogpak en/of een schipverlaatpak te dragen. Deze zorgen ervoor dat u blijft drijven wanneer u terecht komt in het water. Gaat het toch mis en slaat er iemand over boord? Dan kunt u deze persoon met behulp van een reddingsboei snel uit het water halen.

Wanneer het schip water maakt, kunt u samen met de anderen aan boord gebruik maken van een reddingsvlot. Bij het kopen van een reddingsvlot is ons advies om vooraf goed na te denken over het maximale aantal mensen aan boord. Een reddingsvlot is over het algemeen geschikt voor 4 of 6 personen. De meeste reddingsvlotten zijn voorzien van verlichting om op te vallen op het water. Is iedereen in veiligheid gebracht? Dan is wilt u natuurlijk beschikken over bijvoorbeeld een mobiele portofoon om de hulpdiensten te alarmeren. Op open water is het aan te raden om ook gebruik te maken van een lichtkogel als noodsignaal. Hierdoor zien anderen op het water direct dat u in nood bent om hulp te kunnen bieden. Voor een totaaloverzicht van al onze viking equipment kunt u terecht op onze website.

Meer informatie?

Veiligheid gaat wat ons betreft boven alles. Natuurlijk hoopt u de middelen niet nodig te hebben. Maar wanneer het toch mis gaat, wilt u beschikken over de juiste reddingsmiddelen om erger te voorkomen. Bij ons kunt u terecht voor een groot aantal reddingsmiddelen. Behoefte aan een advies ons op maat? Met onze jarenlange ervaring voorzien onze specialisten u graag van een goed advies. Meer weten? Neem dan gerust vrijblijvend contact met ons op.