Viking equipment voor elke situatie

Een goede voorbereiding is het halve werk. In geval van nood is het belangrijk dat u goed bent voorbereid om erger te voorkomen. Om onze veiligheid te verhogen is het belangrijk dat je beschikt over de juiste reddingsmiddelen. Een andere benaming die men hiervoor ook gebruikt is viking equipment. Naast het aanschaffen van viking equipment is het ook belangrijk dat men de reddingsmiddelen regelmatig laat inspecteren door een expert. Dit om te voorkomen dat de werking van een reddingsmiddel niet meer optimaal is door bijvoorbeeld slijtage. Naast het verhogen van de veiligheid is het laten inspecteren ook noodzakelijk om compliant te zijn.

Handel pro-actief

Het is heel moeilijk om uzelf voor te bereiden op een calamiteit. Elke brand is anders en dat geldt ook voor calamiteiten op het water wanneer je als kapitein werkt op een schip. Daarom is het belang om vooraf na te denken welke calamiteiten zich zouden kunnen voordoen. Dat geldt ook wanneer u privé graag een vaartocht maakt op het binnenwater is het aan te raden om hierover na te denken. Zijn er voldoende reddingsvesten aan boord? En is er ook een reddingsvlot aanwezig wanneer het schip water maakt en dreigt te zinken. Voor de beroepsvaart op open water geldt dat een reddingsvlot moet voldoen aan bepaalde eisen en certificeringen. Wanneer dit niet op orde is kan een verzekeraar besluiten om geen schadevergoeding uit te keren.

Viking equipment

Bij Maritech Marine kunt u terecht voor een groot assortiment viking equipment. Voor op het water beschikken wij over een groot aantal reddingsvesten, reddingsvlotten en andere reddingsmiddelen om de veiligheid op het water te verhogen. Ook voor wetsuits, droogpakken, brandblussers, blusdekens kunt u bij ons terecht. Dat geldt niet alleen voor beroepsmatig gebruik. Ook voor recreatief gebruik kunt u bij ons terecht voor al uw reddingsmiddelen. Naast het kopen van viking equipment kunt u ook bij ons terecht voor het laten keuren en certificeren van uw materialen. Onze experts helpen hier graag bij en voorzien u graag van een advies op maat.

Meer weten?

Wilt u na het lezen van dit artikel meer weten over de producten in ons assortiment? Of wilt u de door u gebruikte reddingsmiddelen laten keuren of opnieuw laten certificeren? Of heeft u na het lezen van dit artikel een andere vraag? Neem dan gerust contact met ons op voor meer informatie over de mogelijkheden. Samen in gesprek over de best mogelijke voorbereiding op een calamiteit? De specialisten van Maritech Marine zijn er klaar voor!