Wetsuit; alles wat u wilt weten!

Bij het watersporten maakt men vaak gebruik van het wetsuit. Niet alleen door professionals. Ook de recreanten maken graag gebruik van het pak bij het watersporten. Het beschermt hen in de eerste plaats tegen onderkoeling in het water. Maar ook tegen harde obstakels in het water zoals takken en rotsen. Een wetsuit biedt naast bescherming tegen onderkoeling nog meer voordelen. Wist u dat zwemmers vaak seconden sneller zijn door het dragen van een wetsuit? In dit artikel vertellen we graag meer over het pak en waar men rekening mee moet houden bij de aanschaf. Meer weten? Lees dan snel verder!

Geschiedenis

Het begon allemaal in 1951 toen Hugh Bradner als natuurkundige de isolerende werking van een dun laagje water tussen een pak en lichaam ontdekte. Met het pak blijft het lichaam dan ook niet droog. Vaak wordt het wetsuit verward met een droogpak. Met een droogpak blijft men in het water wel helemaal droog bij het duiken. Hiermee wordt deze natuurkundige gezien als de grondlegger van de moderne wetsuit. In de jaren die daarna volgden is het pak steeds verder doorontwikkelt en maken een groot aantal professionele en recreatieve watersporters gebruik van het pak.

Verschillende typen

Inmiddels zijn er verschillende typen te koop. Een pak met korte mouwen en korte pijpen. Of een pak met korte mouwen en lange pijpen. Het lichaam helemaal beschermen. Dan biedt een volledig pak met lange mouwen en pijpen uitkomst. De dikte van het wetsuit bepaalt in grote mate hoe warm het wetsuit het lichaam houdt. Dit wordt aangegeven door een tweetal nummers, bijvoorbeeld 3/2. Het eerste nummer geeft aan dat de dikte van het pak bij de romp 3 mm betreft. Het tweede nummer geeft aan dat het pak bij de ledematen 2 mm dik is.

Wetsuit kopen?

Bij Maritech beschikken wij over een groot assortiment wetsuits. Voor zowel de recreanten als professionals. Bij de aanschaf voorzien wij u graag van een goed advies. Wist je dat het pak goed moet aansluiten om het lichaam, maar niet te strak moet zitten? En dat het pak ongeacht de aansluiting om het lichaam altijd een klein beetje water doorlaat om ervoor te zorgen dat het lichaam in het water warm blijft? Het pak mag ook niet te strak zitten. Dit kan zorgen voor knelling en een verminderde bloedsomloop. Dat en meer delen we graag met u om het juiste wetsuit aan te schaffen.

Na het lezen van dit artikel een vraag of behoefte aan meer informatie? Neem dan gerust contact met ons op!