Wat zijn maritieme producten eigenlijk?

De watersnoodramp van 1953 is bij iedereen bekend. Ook weten we allemaal dat meer dan de helft van ons land vatbaar is voor overstromingen. Sindsdien zijn er een grote hoeveelheid Deltawerken aangelegd om ervoor te zorgen dat een dergelijke ramp niet meer kan gebeuren. In ons land leven we elke dag met water. Steeds weer opnieuw gaan we de strijd aan met het water om overstromingen te voorkomen. En het is dan ook direct de meest belangrijke reden dat we met ons land hoog aangeschreven staan op het gebied van maritiem in het buitenland. Bij Maritech verkopen wij een grote hoeveelheid aan maritieme producten voor bescherming op- en onder water.

Maritieme maakindustrie in Nederland

Steeds vaker kiest de maritieme maakindustrie weer voor productie in Nederland. Een belangrijke reden hiervoor is dat Nederland op maritiem gebied een uitstekend imago heeft. Door te produceren in Nederland kunnen fabrikanten een betere service verlenen. En daarnaast ook een garantie afgeven op levertijden, betrouwbaarheid, kwaliteit en de levensduur van het materiaal. Met de opkomst van deze groeiende sector in ons land neemt ook de vraag naar maritieme producten toe.

Maritieme producten

Voordat we meer gaan vertellen wilt u natuurlijk eerst weten wat maritieme producten zijn. Deze producten worden gebruikt om onszelf te beschermen op- en onder water. De maritieme producten van Maritech worden zowel zakelijk als particulier door onze klanten gebruikt.

Voorbeelden van maritieme producten voor bescherming op het water zijn PLB’s, reddingsvesten, noodverlichting, reddingsvesten en reddingsboeien. Maritieme producten voor bescherming onder water zijn wetsuits en droogpakken.

Onderhoud en keuring

Voor een goede werking van de maritieme producten is het aan te raden om deze goed te onderhouden. Maak de reddingsmiddelen regelmatig schoon. En laat reparaties uitvoeren waar dat nodig is en zorg tijdens deze periode tijdelijk voor een vervangend product. In een groot aantal gevallen is het ook wettelijk verplicht om deze periodiek te laten keuren. Dat is nodig om er zeker van te zijn dat de producten optimale bescherming bieden in geval van nood. Hiermee neemt de kans op overleven aanzienlijk toe.

Maritieme producten van Maritech

Bij Maritech beschikken wij over een groot assortiment van maritieme producten. Neem gerust contact met ons op wanneer u een vraagt heeft over onze producten of het gebruik ervan. Ook kunt u bij ons terecht voor de periodieke keuring van de producten. Ons bedrijf beschikt over de juiste certificeringen om de keuring volgens de richtlijnen uit te voeren. Voor het uitvoeren van een keuring kunt u de producten zelf langsbrengen of opsturen. Is dat niet mogelijk? Dan komen we graag bij u langs om de te keuren producten op te halen en later weer bij u af te leveren.

Meer weten over de producten en diensten van Maritech? Neem dan contact met ons op voor meer informatie.