Van niets naar wereldprimeur. Interview met projectleider Frank Krijgsman: trots op Octopus

Maritech uit ’s Gravenzande, een bedrijf dat geen onbekende is in de wereld van redvesten en de hulpverlening, bleek bereid mee te denken. Uiteindelijk kreeg Maritech de opdracht iets te ontwikkelen dat voldoet aan de doelstellingen van Rijkswaterstaat:
Zorg dat het stoffelijk overschot zo kort mogelijk in het zicht is van de medewerker, het hulpmiddel moet vanaf een vaartuig bediend kunnen worden, zorg dat het lichaam respectvol en snel veilig gesteld kan worden en op eenvoudige wijze kan worden overgedragen aan de politie.

De bemanning van de gele vaartuigen kan een drijvend stoffelijk overschot nu snel en respectvol veilig stellen. Dankzij de Octopus. Het nieuwe hulpmiddel lijkt op een schepnet maar is een cocon die over het lichaam van het slachtoffer wordt geschoven. En dat kan binnen een halve minuut. “Om trauma’s te voorkomen is het van belang dat het lichaam snel aan het oog van de bemanning wordt onttrokken”, legt Frank Krijgsman (Adviseur IncidentManagement-Projectleider Octopus) uit. Hij is vanaf het begin nauw betrokken bij de ontwikkeling van de Octopus.  VPW-nieuws vraagt hem naar zijn drive om dit project tot een goed einde te willen brengen. Hoewel, einde? “Het zal nooit echt af zijn. We blijven doorontwikkelen, met dank aan de feedback van de collega’s.”

De Telegraaf van 6 augustus 2016 noemt de Octopus een wereldprimeur. Frank Krijgsman beaamt het. “Ja, daar word ik enthousiast van en natuurlijk, ik ben er best een beetje trots op. Een kers op de taart, zo zie ik het. En het past ook bij me. Mijn moeder zei altijd: een Krijgsman heeft meer ideeёn in een minuut dan hij in zijn hele leven kan oplossen. En dat klopt. Als er iets nieuws is ben ik er meestal bij.
Lees het hele artikel VPW Nieuws Sept-Okt web.

Dit bericht is gepost in Nieuws. Bookmark de link.